juliatop

Hej, jag har intervjuat min nemesis

Ibland kommer jag att göra intervjuer med personer som jag spelar med. Det här är en sådan ibland. Först ut i skottlinjen för mitt batteri av undersökande frågor är en varelse full av ondska och lömskhet. Ett väsen som inte skyr några medel för att få sin smutsiga agenda igenom, som gladeligen bryter mot regler och rider på en blek häst som heter Paragrafen. Dessutom studerar hon de mörka meducinska konsterna och som alla andra läkare saknar hon nästan helt empati, håller på med tvivelaktiga experiment i källaren och har obegränsad tillgång till skalpeller. Hon är den skräckinjagande skepnad jag spelar flest spel med och i 95 % av dem är hon väldigt, väldigt arg och brukar hota med att döda mig när jag sover. Vi har precis hittat vad som kan bli vårt Spel to end all Spels och när vi båda bemästrar det kommer himlen att öppna sig och den yttersta domen att falla. Men mer om det en annan gång, nu ger jag er Julia – min nemesis.

DUN-DUN-DUN-DUUUUUUUH!
Precis som i det riktiga livet är det jag som är tjock och hon som är smal:
———-
Hallå! HALLÅ! Jag är redo nu. Är du där?
Hallå! Herregud. Sluta skrika på internet, din jävla galning. Jag äter.
Jag vill intervjua dig!
Ja, tack.
Första frågan: Jag dricker mjölk. Vad dricker du?
Vatten och välling med russin i. Bara russin i vällingen alltså.
Välling? På riktigt?
Ja! Vad är det för fel på det? Min mjölk är slut och/eller gammal.
Det är jag som ställer frågorna här! Och också: äckligt.
Bitch please.
Ja, ja det var ändå en uppvärmningsfråga. Så spel alltså, vad är dina generella tankar kring spel?
Oj, smal fråga. Spel är ett av de bästa sätten man kan umgås på det är lätt att lära känna nya människor man får vara galen (ljudet av skalpeller igen) för det är ju bara ett spel. Och så blir man kreativ.
Välling låter inte så kreativt.
Skärp dig och prova drick istället!
Skulle du säga att ditt vällingdrickande är direkt kopplat till brädspelande?

Hallå?
Du kommer få diabetes av all mjölk.
Sluta skrämmas, tack. Okej, här kommer andra frågan, fråga nummer två: Brädspel eller kortspel?
BRÄDSPEL! Men det är nog mest för att jag bara kan två kortspel och jag får alltid stryk. Eller vad menar du för kortspel? Typ finns i sjön?
Nej, inte finns i sjön.
Det är värdelöst. Svälta räv då? Det har jag inte spelat.
Men herregud, Netrunner till exempel.
Säg det då!
Du får väl tänka lite själv. Hur mycket brädor är det i Netrunner?
Då säger jag kortspel. Cosmicencounter [sic] och Netrunner är ju mina två favortispel. Och det finns ju hybrider till exempel Comsmic [sic igen].
Svara inte på frågor innan jag har ställt dem! Vilket är ditt favoritspel alla kategorier? Förutom frispelet då, som vi med all önskbar tydlighet kan se toppar din årsbästalista
Frispelet ingår i alla andra spel jag spelar. Fan vad svårt. Cosmmic [sic igen, människan är ju uppenbarligen inte riktigt klok] har ju alltid varit min favorit. Men så nu tycker jag att Netrunner också är så där löjligt bra. Får jag säga två?
Ja, okej. För den här gången.
Jag gillar spel där man får bluffa och förstöra för andra. Jag älskar att förstöra för andra, och hatar när andra förstör för mig. Jag kanske skulle bli Alex Schulman?
Det är jag som ställer frågorna har jag sagt! Varför blir du så arg när vi spelar spel?
Är det för att du älskar att förstöra för folk?
För att alla andra är dumma i huvudet och jämt ska ta min bästa kort; det finns inget mer provocernade än att se någon dra bra kort när man själv sitter med hela slaskhögen. Och för att jag nästan alltid är hungrig. Och för att jag hatar att förlora.

Skulle du säga att det är viktigare att vinna än att ha kul?
Det beror på vem den andra personen är som vinner. Men, nej, det är viktigare att ha kul. Genom att förstöra för andra.
Ungefär som ett stort, elakt barn?
Ja, med skägg!
babybeard
OBS! Bilden är ett montage.
Barn har väl inte skägg?
Det vet väl inte du? De kanske rakar bort det.
DET ÄR JAG SOM STÄLLER FRÅGORNA!
Ja, ja. Jag är för snabb för mitt eget bästa.
Vilket ju osökt för mig till fjärdende frågan: Vad tycker du om analysis paralysis?
Är det alltså när alla sitter och glor i sina kort och hummar som en gammal dieselgenerator i tio minuter innan de flyttar sina gubbar och tanter på brädet?
Ja.
Alltså det är ju lite segt, men det går bra under förutsättningarna att:
1. Det finns något att äta
2. Det finns bra musik
3. Den som hummar som en dieselgenerator löpande kan ta emot gliringar om att hen är långsammast i världen
4. Jag själv har massa viktiga saker att fundera över
5. Slut
Hur länge tycker du det är rimligt att vänta innan man får börja begå våld mot den paralyserade människan?
En minut. Kanske två. Det beror på om den här individen har varit med och spelat förut.
är det någon som är systematiskt långsam kan man börja redan efter 30 sekunder.
En minut, är inte det lite i kortaste laget?
Jo, för någon som är långsam antar jag att det är jättemycket i det kortaste laget.
Skulle du säga att det är ett stegrande våld?
Alltså först är det verbal misshandel, sen kan man gå över till att kasta saker på personen i fråga. Typ mjukisdjur och kuddar. Sen kan man gå över till att handgripligen försöka strypa personen. Tillhyggen känns lite fegt tycker jag. Kuddar och mjukisdjur är inte tillhyggen, bara söta, små mjuka föremål. Stenar går också bra.

Godtycklig graf som eventuellt representerar våld i spel.
Knivar och andra blad?
Alltså, nej det blir för mycket blod. Det förstör spelet. Kort och brädor är inte gjorda för blodbad.
Om man inte sleevar korten. Det har jag förstått är den största behållningen med just sleeves. 
Oh jo, skalpeller går också bra. Mobbning, mjukisdjur, strypning. Och skalpeller, förutsatt att man har sleeves.
Okej tjugonde frågan: Regler, för eller emot?
Regelboken har ju skrivits av de som har gjort spelet och som har alla dess aspekter i åtanke, alltså borde alla regler ha någon typ av viktig betydelse. Men det kan ju vara roligt att argumentera sig till rätten att göra något som är lite luddigt förklarat. Och kort som trashar alla andra regler är ju de bästa korten. Såååå jag antar att jag tycker att regler är bra, men bara om de går att bryta. Fast jag blir ju förstås arg om andra bryter mot reglerna på så sätt att det missgynnar mig.
Men tycker du att regelbokens ord är llafg eller är det voitkigare att alla komemr överens om ett sätt att spela på?
Llafg? Ännu en förkortning jag måste googla…
LAG! Jag skriver snabbt för chefen smyger runt hörnet och jag är rädd för att få diabetes.
Skriver du snabbt minskar risken för diabetes.
Är det sant?
Nej. Jag tycker defintivt att det är viktigare att alla kommer överens om det är så att alla tycker att regelboken är drunkxx like a fox, men har man inte house rulat i förväg så gäller regelboken.
Så du är vad man skulle kunna kalla för en paragrafryttare?
Ja, det skulle jag nog kalla mig själv jag. Men det låter ju så jävla tråkigt.
Ja, det är tråkigt.
Du är tråkig!
Nionde och sista frågan. En riktig klassiker, bästa spelminne?
Det var en cosmic encounter omgång som aldrig ville ta slut. Jag kommer inte ihåg vem som vann.
———–
/*

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Leave a Reply

en_GB
Select your currency
SEK Swedish krona
EUR Euro