bakgrundno

Nordic Game Day, sex månader för tidigt

En vecka som bestått av uppsatsinlämning och ett nytt jobb innebär att denna blogg kommer att få vänta lite på sig innan ett ordentligt inlägg pryder denna vackra sida. Vi kan se detta lite som ett förspel innan varmrätten, för att blanda uttryck lite snyggt. Så, istället för ett långt och genomtänkt inlägg om [...]

En vecka som bestått av uppsatsinlämning och ett nytt jobb innebär att denna blogg kommer att få vänta lite på sig innan ett ordentligt inlägg pryder denna vackra sida. Vi kan se detta lite som ett förspel innan varmrätten, för att blanda uttryck lite snyggt.
bassetsmannen
Så, istället för ett långt och genomtänkt inlägg om plastfickor (en av idéerna jag hade) kommer här en liten puff och en förfrågan.
Det är nämligen så att det varje år i november ordnas spel av alla de slag på bibliotek runt om i Norden, under den så kallade Nordic Game Day. Som nybliven bibliotekarie i Örebro har jag fått/tagit ansvaret att planera och styra upp spelrelaterade saker på några av stans biblioteken under den helgen.
Med en så bra plattform som denna att nå ut till insatta och peppade gamers tänkte jag därför passa på att nyttja min position här och fråga om tips och idéer.
Förra året befann sig spelföreningen jag är ordförande i på stadsbiblioteket och spelade lite spel med besökare, men i år är min tanke att det ska göras lite mer av det. Eftersom jag är jag så vore det otroligt kul att få till en Netrunner-turnering. Dessutom diskuteras turneringar i något tv-spel. Utöver det är det nog främst brädspel för ungdomar och uppåt (barnen roas nog lättare av Fia med knuff än av Cosmic Encounter) som står på agendan.
Min fundering är då: har ni läsare idéer på vad man kan göra under denna dag? Vilka spel är vettiga att satsa på, och hur administreras detta lättast? Har ni erfarenheter av sådant här, och vad har i så fall funkat bra/mindre bra? Det finns bra idéer för mer långsiktiga planer, som de här, men jag behöver tips och idéer för en helg (eller två dagar).
Så, kom med förslag, gott folk! Det mesta tas emot med tacksamhet och värme.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Ett svar

  1. “istället för ett långt och genomtänkt inlägg om plastfickor”, haha du vet hur man får det att vattnas! 🙂
    Tror det är klockrent med sociala lek-spel för såna här tillställningar och mer partybetonade saker. Tex Werewolf, King of Tokyo, Click Clack Lumberjack, Going Going Gone etc. Ja, varför inte ha en femkamp i brädspel? 🙂

Lämna ett svar

sv_SE
Select your currency
SEK Svenska kronor
EUR Euro