IMG_0873

Slipp turneringsstressen – Supermetod i fem steg

Alla har vi någon gång velat delta i en bräd- eller kortspelsturnering, men inte vetat hur vi ska gå till väga för att göra oss redo för en så stor händelse i livet. Turneringar är stora, läskiga och fyllda av faror – bara stressen kan kosta dig livet! […]

Alla har vi någon gång velat delta i en bräd- eller kortspelsturnering, men inte vetat hur vi ska gå till väga för att göra oss redo för en så stor händelse i livet. Turneringar är stora, läskiga och fyllda av faror – bara stressen kan kosta dig livet!
Fear not, mina vänner! Vi fortsätter med list-grejen, där jag i fem enkla steg ska ta er igenom förberedelseprocessen som krävs för att göra just er till turneringsrävar av rang, genom att visa er hur jag preppar inför Netrunner Nordic Championship som går av stapeln den 2-3 augusti i Malmö.

 • 1. Ät en stadig frukost
  Inget går upp emot en ordentlig frukost för att skärpa sinnena och pumpa kortvändarmusklerna. Frukt från en lokal odlare är en hit, och man kan enkelt svänga ihop en naturligt härlig hälsodryck med lite bär och lime i köket. För att runda av, varför inte baka något gott bröd?

  Perfekt frukost för den hälsomedvetne gamern
  Perfekt frukost för den hälsomedvetne gamern
 • 2. Packa lätt
  Den vane äventyraren vet att inte bära med sig alltför tung packning på sina expeditioner, och det samma gäller naturligtvis turneringsspelaren. Endast det mest nödvändiga – det som behövs för spelandet, lite matsäck och kanske en deodorant – får åka med på färden. Allt annat tar upp plats, blir tungt och en börda för resenären. Får det inte plats i en liten handväska är det inte värt att ta med.
 • Min vän Claes sätter exempel, med en slimmad och välstrukturerad packning, redo att plockas ihop på ett ögonblick.
  Min vän Claes sätter exempel, med en slimmad och välstrukturerad packning, redo att plockas ihop på ett ögonblick.
 • 3. Var säker på ditt spel
  På samma sätt som packningen generellt kräver sin planering och, som vi såg ovan, att se det stora i det lilla, så gäller det som resande turneringsspelare att kunna sina lekar. Det gäller att veta vad man ska ta med sig (se “Packa lätt” ovan), att kunna sitt spel och de kort man har med sig, och att inte göra några stora ändringar dagarna innan. Som en hord av lärare och lektorer stillsamt försökt förmå elever att förstå: studera hårt men vila dagen innan. I fallet Netrunner: ta med dig två färdiga lekar, känn dem väl och byt inte ut korten dagarna innan.
 • Mina två Netrunner-lekar, packade och klara. Och så två i reserv, ifall jag ångrar mig. Och så alla korten, ifall jag vill ändra något.
  Mina två Netrunner-lekar, packade och klara. Och så två i reserv, ifall jag ångrar mig. Och så alla korten, ifall jag vill ändra något…
 • 4. Var kreativ
  Det här med spel och turnering kan få folk att leta efter genvägar till vinst, genom att exempelvis helt enkelt plocka tidigare vinnande lekar från nätet och spela med dem. Det är väl inget fel i att ta sådant man vet fungerar för andra, det är ju bara ett spel, tänker ni säkert nu. Fel, svarar jag. Turneringar är ypperliga tillfällen att visa upp sin enorma kreativa bredd och uppfinningsrikedom! Det där kortet alla hatar och ingen spelar med? Du ska så klart ha TRE av det i din lek, och du ska få det att fungera! Netdecking gör ingen till ett proffs, men kreativt byggande gör alla till gladare människor. Det har forskning visat.
 • Jag bara...rekar lite.
  Jag bara…rekar lite.
 • 5. Håll på hygienen
  Inget är tråkigare för spelupplevelsen under en turnering än att möta odörer och kroppsutsöndringar som gör det svårt att koncentrera sig, andas eller i allmänhet njuta av tillställningen. Utsätt således inte dina med/motspelare för detta. En ordentlig dusch, borstade tänder, ett välvårdat hår och stilfullt renrakad haka/plockade ögonbryn/ansade näshår är A och O för den hygien-medvetne gamern.
 • Det här är egentligen inte mitt skägg.
  Det här är egentligen inte mitt skägg.

Och sist, men absolut inte minst – se till att ha roligt! Turneringar är inte bara läskiga och farliga, de kan också vara ypperliga tillfällen att träffa nya vänner, finna kärleken eller helt enkelt ha väldigt roligt.
Happy gaming, bröder och systrar!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Lämna ett svar

sv_SE
Select your currency
SEK Svenska kronor
EUR Euro