Marvel-Dice-front

Spelnytt! 15/5

Jag tänkte piska liv i den tidigare ambitionen att samla spelnyheter och information om nya och kommande spel i ett och samma inlägg med ett intervall på varannan vecka ungefär. Såhär i efterhand var det ju faktiskt en ganska vacker tanke. Javisst, spelnyheter går att finna lite här och var på […]

Jag tänkte piska liv i den tidigare ambitionen att samla spelnyheter och information om nya och kommande spel i ett och samma inlägg med ett intervall på varannan vecka ungefär. Såhär i efterhand var det ju faktiskt en ganska vacker tanke. Javisst, spelnyheter går att finna lite här och var på internätet men ändock kan det förhoppningsvis vara skönt att få en sammanfattning på modersmålet ur ett svenskt Allt på ett kort-perspektiv.
Marvel Dice Masters
Så om vi börjar med nya släpp så har vi sett några exeptionellt heta potäter dyka upp i dagarna. Det hypade Marvel Dice Masters hann knappt komma innanför portarna innan det sålde slut (mer dyker upp i juni). Jag har själv inte hunnit testa det men det ser onekligen ut som en kolossalt oemotståndlig blandning av Quarriors och Magic: The Gathering inklusive ett massivt ha-begär. Några har ryggat tillbaka för CCG-aspekten, men boosters för 9 riksdaler gör det ändå till ett väldigt överkomligt (med undantaget då att det är totalt slut överallt…) och prisvärt spel. Ett frågetecken dock för de medföljande tärningspåsarna som mest påminner om något som skulle delas ut till mycket små barn mot illamående på flygplan, alternativt överskottsbolagets utgående sortiment av plockgodis-påsar.
Marvel-Dice-Masters-Bags
Vill också gärna nämna partyspelet Snake Oil, ett fullkomligt förtjusande spel om att plocka fram sin värsta inre kvacksalvare och försöka sälja på en specifik kund (exempelvis hippie, diktator mm) någonting fantastiskt nödvändigt onödigt. Ett riktigt skojigt koncept som jag tror kan bli hur kul som helst i det rätta sällskapet. Kika gärna in de rekorderliga typerna  på Shut Up & Sit Downs recension av spelet här!
Alien Frontiers
Ett annat väldigt efterlängtat spel är den senaste utgåvan av Alien Frontiers, ett spel som jag hört så otroligt mycket om och som prisats hit och dit, så det ska verkligen bli dunder att få prova på! Rymd, tärningar och små märkliga inkapslade plastkupoler, kan det bli bättre?
Forsaken LoreNetrunner Honor and Profit
På expansionsfronten så har två väldigt efterlängtade sådana hittat hit. Forsaken Lore till Eldritch Horror kommer inte en dag för tidigt med sina 148 nya encounter-kort, då högarna i grundspelet var oroväckande tunna. Och Honor & Profit till Netrunner kommer tveklöst glädja alla spelare av Jinteki, den kanske allra mest luriga och sadistiska faktionen i detta fulkomligt lysande kortspel, samt de mer straight forward Criminals på runner-sidan, som får en rejäl kort-injektion.
Ticket to Ride Jubileum
Så vad för intressant ligger vid horisonten och skvalpar? Jo, det absolut största och mest efterfrågade torde vara det majestätiska Ticket to Ride: Anniversary Edition. En superläcker utgåva av den moderna klassikern med en massiv karta, större kort och löjligt söta små tåg med matchande toksnygga förvaringslådor till. Äger du inte detta gateway-spelens gateway-spel Numero #1 så är det här en fantastisk inkörsport, och älskar du spelet så är det här en större och snyggare jubileumsutgåva du troligtvis inte kommer ångra. Och ogillar du Ticket to Ride så är det definitivt ingenting som kommer vara intressant för dig, såvida du inte vill införskaffa ett exemplar att ta ut dina aggressioner etc mm på förstås.
Marvel Dice The Uncanny X-Men
Om vi stirrar ännu längre bort, närmare bestämt September månad, så smider WizKids vidare på sin succéhistoria Marvel Dice Masters med ett nytt Starter Set och Booster pack under namnet The Uncanny X-Men. Expansionen som även är ett fristående spel utlovar totalt 30 nya superhjältar och ännu massivare Display-lådor som rymmer 90 stycken glättiga boosters. Det kommer med andra ord kännas i fickorna på de som kommer vilja ha precis allt till det här spelet…
Pandemic New Edition
Vidare så rapporterades det från BGG om en prototyp av en Legacy-version av Pandemic som låter spännande. Alla som satt tänderna i Risk Legacy och inte räds att riva sönder kort och skriva på sin spelplan, vet att konceptet med ett föränderligt spel har stor potential och det ska bli väldigt intressant att se hur det kommer tacklas utifrån ett så älskat samarbetsspel som Pandemic!
7 Wonders Duel
Det har även dykt upp en bild från en duell-version av 7 Wonders från Antoine Bauzas Twitter-flöde, där spelarna draftar kort från en gemensam kortpyramid. Låter inte helt dumt och förhoppningsvis kommer det vara kompatibelt med tidigare utgåvor och expansioner.
Shinobi WAT-AAH omslagShinobi WAT-AAH
iEllo är en utgivare som verkligen går från klarhet till klarhet i sina charmiga lite mer lättsmälta spel som King of Tokyo och The Three Little Pigs. Nu senast har de kokat ihop ett förtjusande slags ninja-spel med det inte helt tungvänliga namnet Shinobi WAT-AAH! Ingen aning om hur det egentligen spelas, men det ser rätt så ultragulligt ut och förhoppningsvis håller det samma nivå som ovan nämnda spel.
apekspelforening
I övrigt så måste jag såklart nämna spelföreningen Allt på ett korts speldag nu på söndag. Förra spelsöndagen blev otroligt lyckad och superkul, så har ni vägarna förbi Södermalm i helgen tycker jag definitivt ni ska titta in! Mer information finnes här!
Det var allt för denna gång, men hör gärna av er med kommentarer och önskemål på vad Spelnytt ska innehålla i kommentarerna här nedan, och titta gärna in en sväng på forumet också där jag gärna diskuterar vidare om allt från Kickstarter-spel och spelsoundtracks till kommande releaser och innehåll på sidan!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Ett svar

Lämna ett svar

sv_SE
Select your currency
SEK Svenska kronor
EUR Euro