ballong

Ja må jag leva

Snart är det min födelsedag (på måndag, mind you) och vad passar väl då bättre än att göra en önskelista for le whole world to see? Hedersomnämnande: Sherlock Holmes Consulting Detective Återigen är det omöjligt att få tag på det här spelet och jag vill verkligen, verklige, verkligen, verkligenm […]

Snart är det min födelsedag (på måndag, mind you) och vad passar väl då bättre än att göra en önskelista for le whole world to see?

Hedersomnämnande: Sherlock Holmes Consulting Detective

Återigen är det omöjligt att få tag på det här spelet och jag vill verkligen, verklige, verkligen, verkligenm, verkligen ha det. Så mycket att jag felstavade två “verkligen” utan att bry mig om att gå tillbaka och ändra dem. Fastän det bara är att gå tillbaka med piltangenterna. Eller muspekaren. Det är 2014, jag förutsätter att ni alla vet vad jag pratar om. Hur som helst. Om ni verkligen älskar mig så ger ni mig det här spelet. Om inte: on y va!

1. Nexus Ops

Kolla på den här jäveln.

Vem av dem? ALLIHOP gattämit! Från vänster till höger. En liten jävel som är på väg att kittla någon. En liten jävel som ser ut som Napoleon Dynamite. En liten jävel som skjuter okontrollerat rakt upp i luften. En stor jävel som är en flygande hotet från underjorden-mask. En liten giftig jävel. Och en liten fistbumpande jävel. Sen slänger man opp alla på månen, kör någon form av capture the flag-variant, rullar tärningar, high five-ar och spränger varandra i luften. SÅLD!

2. Space Cadets – Dice Duel

Alla som spelar brädspel och inte är helt verklighetsfrånvända vet att det är sjukt svårt att få ihop åtta pers till att spela ett spel. Men OM man lyckas med konstycket att hota sina bästa vänners familj, muta folk på gatan och re-animera ett par, tre lik lagom till helgen så är det få spel som gör sig bättre än Space Cadets Dice Duel. Två lag, tusen tärningar, tusen bärtz, tusen nålar på de som förlorar. SÅLD!

3. Cosmic Encounter: Cosmic Dominion

Låt mig göra en sak klarare än öl och citronfanta (http://www.drinknation.com/drink/clara): Cosmic Encounter är världens bästa spel. Det är MER än världens bästa spel. Det är en gåva till mänskligheten förklädd till text, papper och illustrationer. Det är en pandoras ask av glädje och bittra nederlag. Det är din mamma, din pappa och alla dina förfäder. Det är Gud, Allah och Kapitalet och alla änglarna i himlen som har en sjukt stor fest med en riktigt bra DJ som spelar alla dina favoritlåtar och titta där kommer ju ett helt stört bra liveband för de som föredrar gitarrer och pukor och HERREGUD det är din favoriträtt tillsammans den där andra grejen du gillar så mycket. Det är världen. Det är kosmos. Det är The One Above All. Mer av det? SÅLD!

4. Battlecon Devastation of Indines

Det finns bara plats i mitt hjärta för ett enda fightingspel – och det är Mortal Kombat med one button fatality cheatcoden. Jag är en simpel man. Konstruerad helt utan spelnerver och med ungefär 10 bytes muskelminne. Bara tanken på att spela QWOP the fighting game får mig att kräksomna. Men ändock! Ändock är det något som resonerar djupt i mig när jag tänker på Battlecon, när jag läser den oändligt pedagogiska regelboken, när jag ser alla tusentals kort som jag kommer vägra att sleeva bara för att psyka ut Peder i kommande spelomgångar. SÅLD!

5. Carnival Zombie

Jag har haft ögonen på den här babyn ett tag nu. Sexism åsido så gillar jag verkligen Zombicide men det tar ju cirka 90 år att ställa upp och det är helt klart något som hamnar i minuskolumnen för mig. Här tar det inte så lång tid, man får meja ner saker och det finns ett dexterityelement. Lords of Waterderp lyckades göra eurospel till något tematiskt och intressant, förhoppningsvis kan Carnival Zombie lyckas göra dem till något kul också. SÅLD!
Har jag missat något går det bra att skicka det till mig också, jag är inte så kräsen.
Ha den äran allihop!
/*

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Lämna ett svar

sv_SE
Select your currency
SEK Svenska kronor
EUR Euro